Nu er vi her

15. august 

Så er vi endelig i New York. Flyveturen er gået helt uden problemer. Fra vi er landet og til vi er gennem emigration, told og det hele er der gået ca. 1/2 time. Det er uhørt hurtigt, så turen er startet perfekt. Vi blev hentet af limousine service og kørt direkte til vores hotel, af Nicholas. lige nu nyder vi en dejlig whisky og skal ud at se på byen.

NY er godt nok stor. Her i aften har vi gået lidt rundt. Broadway, Madison Garden Square og Bryant Park hvor der er levende musik, i aften var det traditionel jazz. 

Vi har fået vores første burger med frittet og mayonnaises, dejligt. Nu er vi tilbage på hotellet. The New Yorker Hotel, www.nyhotel.com hvor vi skal planlægge de næste par dage.

Vi er er godt trætte og håber på en god nats søvn, så vi i morgen er klar til at indtage byen.

Lover Manhattan

16. august

Vi vågnede meget tidligt, det er tidsforskellen der driller lidt. Morgenmaden var typisk amerikansk, ommelet med ost, brasekartofler med tomat og peberfrugt samt ristet toastbrød med smør og kaffe. Klokken lidt over otte sad vi på top Tour bussen til Downtown turen. Vi stod af ved World Trade Center Memorial, og gik til Battery Park, hoppede på igen og kørte med til South Street Seaport, meget interesant at se noget meget gammelt NY og ikke kun højhuse, selv om de enormt fascinerende. Her efter gik vi igen med retning mod Chinatown, Little Italy, Washington Square Park og Soho, godt udmattede hopper vi igen på bussen og kører med til Rockefeller Center, her fik vi en helt fantastisk latte, de laver kaffe på gammeldags maner, meget fascinerende at se på. Op i bussen igen og retur til hotellet rundt ved fem halv seks tiden en lang og begivenhedsrig dag.

i morgen skal vi prøve at finde ud af sub way'en....

Upper Manhattan, Central Park, Harlem

17. august

I dag har vi koncentreret os om Upper Manhattan. Vi startede med at gå til Empirestate Building, som vi har udsigt til fra vores vindue på vores hotelværelse. Vi fik købt billetter til en aften tur i 381 meters højde, jeg glæder mig og er meget spændt på hvordan jeg tager højden. Her efter gik vi til Central Park og gik i Apple Store, det er godt nok en fed forretning, der kan man købe sig fattig. Jeg fik svar på mine spørgsmål og fandt ud af at min telefon med Gogglemap er en ok GPS her i USA, så den bruger vi, jeg har nemlig et abonnement med ubegrænset data. Vi traskede lidt rundt i Central Park, den er kæmpe koloenorm stor, den er på 3,4 m2 km og bliver kaldt hele byens have. Det er en rigtig skøn natur perle midt i den store larmende by.

Vi havde lovet hinanden ikke at gå for meget, det er svært at lade være, for der er bare så meget at se. Vi valgte at bruge Subwayen, og vi gjorde det bare som om at vi aldrig har lavet andet.... vi skulle endda skifte og det var også som fod i hose. 

Harlem er noget helt andet end det vi ellers har set. Hus blokkene er meget lavere og slidte, det bære tydligt præg af at det ikke er den rigeste del af NY. Målet med at tage til Harlem var et lille marked på hjørnet af 60 vest og 116 st, Malclom Shabazz Harlem Marked. Det var rigtig interesant at se et rigtig marked med alle de,eksotiske klædestoffer, mad, og alt simili smykker. Vi oplevede også Harlems hoved handelsgade med et myller af mennesker, butikker og den helt specielle afroamerikanske stemning.

Aftenens oplevelse var Empirestate Building. på 86'ende etage blev jeg så overvældet af udsigten at jeg overhovedet ikke bemærkede min ellers dominerende højdeskrær. Medens vi står og betragter udsigten er der et fyrværkeri som vi kigger ned på, det var en noget syrealistisk oplevelse, billederne taler deres sprog. En helt fantastisk oplevelse.

Parker, markeder og Oysterbar

18. august

Dagen i dag har været i parkerne og markedernes tegn og i aften går turen til Oysterbar på Grand Central Station.

Vi var helt enige om at vi ikke skulle gå så meget i dag, så vi købte et metrokort. Vi tog metroen til Houston Manhattan, hvor vi gik lidt rundt og så på nabolaget som var en lavere bebyggelse end noget vi ellers har set. Vi gik gennem mange små gader og endte ved Hudson floden pier 40. Her ser vi et utroligt dejligt område der mest af alt ligner en meget lang park langs med floden. Det er en lang park der strækker sig fra pier 25 til pier 99, der er alt fra løbe stier til hunde luftningsparker, minigolf, skateboardbaner og meget andet, se mere på www.hudsonriverpark.org 

Vi gik fra pier 40 til pier 25 hvor vi gik op i byen igen for at finde Washington Marked Park i Tribeca området, det var rigtig sjovt at opleve den mangfoldighed af mennesker og vare. Her efter gik vi til Washington SquarePark og videre til unionsquare Farmers Marked, her var der enormt mange mennesker, det er et af de helt store markeder hvor byens top restauranter får deres vare fra. Lettere brugte sad vi og fik lidt frokost i parken. Efter at have hvilet lidt blev vi enige om at vi kunne da også lige gå tilbage til Pen Station..... under vejs faldt vi over Macy, et super indkøbscenter, vi købte dog ikke andet end en kop kaffe. Godt trætte efter en pænt lang travetur hviler vi inden vi i aften skal på Oysterbar, her har vi besluttet at bruge vores metrokort.

Oysterbar.

kære unger TAK for dejlig dejlig mad. Jeg må nok indrømme at det er noget af det lækreste jeg har oplevet i lang tid. Det var enormt svært at vælge mad, menu kortet er et orgie af lækkerier. Vi har haft en fantastisk kulinarisk aften. På opfordring fra en trofast læser sluttede vi aftnen på Smiths bar. You havent been to New York, until you've been to Smiths. www.smithsbar.com

 

Katonah

19. august

I går forlod vi NY, med en masse skønne oplevelser i bagagen. Turen til Katonah forgik i tog, bumlende og larmende, der er nu noget over de amerikanske tog specielt deres dybe lyd når de tuder. Turen bragte os gennem Valhalla, så ved at tage til USA kan man så også opleve Valhalla. Vi Blev afhentet på stationen af Inger og Michael. De bor i et skønt hus, som oprindeligt var en lade til nabo huset, selve området er skøn natur. Kathy synger i en amatørgruppe, hvor vi var inviteret til en forstilling. De opførte Handels Xerxes opera. Det var en helt igennem fantastisk oplevelse. Kathy havde hovedrollen, hende og den mandlige hovedrolle sang på et nærmest professionelt plan, skønt. 

I dag går turen til Wallingford hvor vi tager et par overnatninge hos Inger og Jon.

vel ankommen i Wallingford forbereder vi middagen, hvor Karen Louise, Erik og deres to børn kommer, det er Karen Louise's fødselsdag. Det er rigtig dejligt at møde de fleste her fra USA. Jennifer og Vince er på ferie i Disneyland, så dem møder vi desværre ikke denne gang..... Tja, det er jo nok ikke sidste gang turen går til USA.

Lidt amerikansk historie

20. august

I dag har vi været lidt rundt i bil i Philadelphia området. Turen bragte os til  Brandywine Battlefield. Et lille museum med fortællingen om et stykke amerikansk historie fra 11. september 1777, general Washington led et nederlag til Englænderne og hele den amerikanske uafhængighed starter her med at englænderne forøgede skatterne i philadelphia. Amerikanerne rejste sig til modstand mod det engelske herredømme og uafhængigheds bevægelsen starter pga det. læs mere på www.ushistory.org/brandywine

I philadelphia har alle veje en historie, vi kørte kun en lille brøkdel af turene, men det var meget interesant og lærerigt, amerikansk historie der hvor den faktisk udspillede sig. Se mere på www.PATrailsofHistory.com

inger og Jon bor i en dejlig lille by, typisk amerikansk. Lave huse med veranda, hængesofa og det amerikanske flag. Der er mange træer både langs vejen og i haverne, et natur skønt område. Der er masse af egern overalt, endda jordegern, det er hyggeligt med Chip og Chap i baghaven.

I morgen går turen til Washington via Lancaster hvor der er rigtig mange Amish, det glæder jeg mig meget til.

Vi sidder på terrassen i dejlig varme 32 grader og nyder cicaderne, de "larmer" voldsomt, men det er skønt. 

On the Road

I dag d. 21. August ville min far være blevet 80 år, netop i dag starter vores Road trip, han har været i vores tanker og vi har skålet tillykke, også et stort tillykke til Ann Geleff som runder 87 i dag. 

Vi tog afsted fra Wallingford kl. 10 og kørte direkte til Philadelphia hvor Inger havde sørget for billetter til The Barnes Foundation, et museum med en enorm kunst samling. Se mere på www.barnesfoundation.org

Her efter gik turen videre til Lancaster County hvor Amish folket bor. Lidt uden for Philadelphia ligger Longford, det er et område hvor der kun dyrkes champion, forholdene er så ideelle at der fra det område leveres til hele USA. Fra Longford og til Lancaster var der ikke meget andet end ko bønder og majsmarker, majsmarker lige så langt øjet rækker i alle retninger, det helt vildt så stort det hele er. Da vi nærmere os Lancaster begynder vi at fornemme Amish folket skiltningen fortæller at der er hestevogne og gårdene er meget særprægede. Desværre detoneret af det blevet til et turist tilløbs stykke. Vi så dog nogen gårde og folk som arbejde i på deres marker. Vi var inde i en af deres Quilt forretninger i Bird in Hand, det er helt enormt hvad de kan udrette med stof, nål og tråd. se mere på www.PlainAndFancyFarm.com 

Her efter gik turen af den slagne landevej route 29 til Washington, vel ankommen på State Plaza Hotel ved 20 tiden, et hurtigt tjek ind en lækker middag er det nu godnat tid. I morgen venter Washington.

For dem der gerne vil følge med på kort har vi lavet en rute beskrivelse.

Washington

22-23. august 

Efter en god nats søvn og en SKØN American breakfast gik turen gennem Washington DC med hop-on Hop-off sightseeing bus. Vi startede ved Lincoln Memorial, jeg blev næsten helt høj over at være der, filmen Born on the 4th of July står lige pludselig meget klart for en, det er et fantastisk flot monument med en masse historie forbundet til det, både fortid og nutid. Videre på gå ben til Vietnam Veterans Memorial, det er dybt bevægende at grå langs muren med 15000 navne, nogen æres stadig af familie og gamle veteraner, det gjorde et stort indtryk på os. Videre med bus til The White House, det er monumental bygning der gør indtryk. Selvfølgelig var der en demonstration foran , for og imod Mursi og en besked til Obama om ikke at blande sig..... Her fra kørte vi til Arlington National cemetery. Vi tog en bus rundt på kirkegården, en gå tur tager ca. 2 timer. Der ligger 400000 soldater begravet på kirkegården, hvide gravsten i snor lige rækker symboliserer soldaterne der står i geled. Det gjorde et kæmpe indtryk på os, der trillede en lille tåre, det var meget bevægende. Ved den ukendte soldats grav er der soldater der holder vagt døgnets 24 timer, ugens 7 dage, årets 365 dage, for at ære den som aldrig blev nævnt, men aldrig glemt. Vagt skiftet var meget bevægende og flot. Min ære for dem, var en hilsen i form af honør. Efter denne meget bevægende oplevelse gik turen videre til Pentagon og Pentagon 911 Memorial, det er meget smukt lavet med "vinger" der stikker op af jorden med en lille bæk under, en vinge for hver af de døde. Man må desværre ikke fotografere på Pentagons område, så det må stå i vores erindring. Videre med bus gennem Washington, der er så meget at se. I dag har vi taget ca halvdelen. Union Station var den største banegård i USA til den blev overhalet af Grand Central Station i New York. På Union Station kommer der 90000 mennesker i gennem på en dag, det er pænt mange. Herefter videre til US Capital, en meget smuk bygning, en af mange, der er mange gamle meget smukke bygninger i Washington. Efter 8 timer på rundtur i byen travede vi retur til vores hotel, godt trætte og mætte af mange dejlige indtryk. Se mere på www.infodc@bigbustours.com  I dag har vi taget den røde og blå tur. I morgen venter den gule og grønne tur samt et River Cruise.

 Det er fredag kl. er 7.10 jeg har opdaget at vores hotel har et fitness center. Inger og Susanne sover så jeg suser ned og træner, det har jeg ikke gjort siden jeg forlod Danmark, så det bliver nok både drøjt og udfordrende.

Det var rigtig godt med en gang træning. Efter endnu en amerikans morgenmad fik vi sendt Inger afsted, tilbage til Wallingford. Vi har ikke haft så godt vejr i dag kun omkring 23-25 grader og lidt regn, vi tog resten af bus rund turen, bla. til Georgtown som er meget smukt. I hele Washington DC er der ingen højhuse, der er intet der må være højere end statuen på Capital, så det er alt sammen til at overskue. Vi har også været på et river Cruise, det var interesant at se det hele fra vand siden også. Vi stod af ved Chinatown, en lille bitte bydel i forhold til New York Chinatown. Vi gik tilbage til vores hotel, hvor den nu stå på kuffert pakning og klargøring til i morgen.

I morgen får vi vores bil, og så er det ud i det blå, vi ved ikke hvor vi lander, men næste mål er Florida Key West. 

And for the family in USA, thank you so much for a plesant time with all off you, and thank you for your hospitality. We really enjoyed the time with all off you. Hope to see you soon.

Fra Washington til Williamsburg

24. august

Kl. 9 var vi tjekket ud og afsted i en taxi til lufthavnene for at hente vores bil. En lækker Ford Escape. Første hold på turen var Mount Vernon, Marta og Georgs Washingtons hjem. Det ligger utrolig smukt ud til floden Potomac. Desværre måttet man ikke fotograferer inde i hovedbygningen, idet de effekter der er der inde ikke alle tilhører fonden, men er udlånt af private og museer. En ting der gjorde indtryk på mig var at han i sit testamente havde bestemt at alle de slaver der var ansat hos ham skulle have deres fulde frihed efter hans død. Se mere på www.mountvernon.org

Her efter gik turen videre syd over mod Fredericksburg, hele området har mange engelske relationer idet kong William af England var konge da området blev koloniseret. Vi kørte af mindre veje til West Point. Hele området er landbrugs område, der er meget majs,  men oceaner af sojabønner, mange mange mil, mark op og mark ned, er rigtig dejligt område at køre i, ude på landet var der meget lidt trafik, rund om de lidt større byer var der en del kø kørsel, men pyt, vi har masser af tid, god musik i radioen og det morsomt at iagttage alle de meget utålmodige bilister. Lige uden for Williamsburg kørte vi gennem Norge, det var lidt sjovt, der var et skilt med teksten: Skandinavisk bosættelse i 1904. Vi er nu i Williamsburg, vi bor på et billigt Motel Super 8' ikke noget særligt, to senge, køleskab til vin, mad og vand. Byen og området vil vi udforske i morgen, området rummer meget historie som vi glæder os til at lære mere om.

Pocahontas og North Carolina

25. august

Vi var tidlig oppe og hurtigt afsted. I Williamsburg er der en gammel bydel som minder meget om Den gamle by i Århus. Byen bliver kald Revolutionary City, den er på 300 acres, indeholder mere end 500 bygninger og 35 udstillinger. I 1775 sagde Patrick Henry til Georg Washington "Give mé Liberty, or give me Death" det var starten på den amerikanske revolution. Se mere på www.colonialwilliamsburg.com

Vi kørte videre til Jamestown ud for at se stedet hvor John Smith gik i land i 1604, eventyret om Pocahontas. Det hele er meget turist præget, men helt nede ved flodbreden er resterne af James Fort. Det var meget interesant at være netop lige der hvor historien har udspillet sig. Se mere på www.nps.gov/colo

Vi var nu nået til middag og turen gik via de store veje gennem North Carolina. Vi satte fødderne på North Carolina grund to gange fordi vi skulle tanke. Selv om vi har kørt hele dagen har vi set en masse. Området er tilsyneladense jordnødde område, for der har været mange marker med jordnødder. Der er meget skov langs med haywayen så vi har set rigtig mange store ørne, de svæver over vejen og spotter dyr der blevet kørt ned. Det er et meget sumpet område vi har kørt i,  det er et helt anderledes landskab en vi er vant til, kæmpe sumpe  områder, med en masse vegetation og enormt mange døde spøgelses træer, meget fascinerende. Der er også mange floder og creeks, det er lidt stører åer, det er et meget frodigt og smukt område.

Vi er idag kørt gennem "Holland" og "Bolivia" Der er mange sjove by navne, lige nu er på Sleep Inn (jeg får military discount 10 dollar) i Little River lige på den anden side af stats grænsen i South Carolina, så vi er suset 614 km i dag. I morgen kører vi efter Charleston og Savannah med retning mod Florida.

Tro det eller lad være.... Vi har har været på Mcdonnalds to gange idag, i eftermiddags for en kop kaffe og vi har spist aftensmad der i aften, KUN fordi der ikke var andet i gå afstand.... Det var nu ganske udmærket salat fik fik. 

Alt er stort

26. august

Dagen startede med en ordenlig gang træning, det var et ok træningscenter på motellet. Vi kørte til Charleston parkerede i et p hus og gik på opdagelse i denne gamle smukke by. Det er tydeligt at vi er kommet mere syd på, der er rigtig mange palmer og alt er meget frodig og kæmpe sump områder. Her i området er der tradition for Charleston sweetgras baskets, langs vejen var der mange små boder der solgte de smukkeste kurve i alle afskygninger. En anden ting der bevidner at vi er kommet syd på er Spanish Moss på træerne, det er en mos art der vokser på træerne og hænger ned i store klynger, det er meget særpræget og smukt. 

I charleston gik vi på marked, det er nogen haller hvor der er alt mellem himmel og jord, et vivar af mennesker og handlende. Byen er typisk sydstats by, husene er smukke i koloni sti. Som i alle andre syd stater har Charleston også et sort kapitel i deres historie, det var her at den organiserede slavehandel startede. Vi gik på The Old Slave Mart Museum, som gjorde et dybt indtryk på os. Se mere på www.oldslavemart.org Vi brugte ca. 3 timer i byen. Her efter gik det videre syd over. Hele vejen fra New York har der været de smukkeste træer med nogen vidunderlige blomster, i hvid, lys rød og mørk rød, det er lidt utroligt at de stadig blomstre, vi har ikke kunne finde ud hvad det var, men idag løste vi mysteriet ved at spørge en dame hvad de hedder, det er Crepe Myrtle, de er i kattehalefamilien. Langs med haywayen står der skilte: Adopth a Hay Way, det er spejdere og andre organisationer der holder et stykke af vejen ren, der er heller ikke meget affald langs vejen, det skyldes måske også at det koster 100 dollar hvis man bliver taget i at kaste affald. 

Vi forsøger at køre af de lidt mindre veje, men en gang i mellem drøner vi på de helt store, for at få gnavet nogen kilometer af, når jeg siger store så er de store, det vej, vej ,vej lige så langt øjet rækker og der køres ca. 130 km/t vi blev overhalet af monster pickup, den kunne bare have kørt over os. Vi fandt et meget billigt motel 35 dollar med min militær rabat.

Så er det blevet tirsdag, vi har grinet af vores nærighed, for det har givet ris til egen r.. Moteller kan altså blive for billige. Da vi vågnede kravlede der en kæmpe kakalak rundt på vægen billedet siger vist alt. Vi vil nu i tøjet og ud af dette ulækre hul, med Savanna som mål.

Fra ulækkert motel til Holiday Inn

27. august

For at gøre fortællingen fra i går færdig. Vi havde kørt længe og skulle bare have et motel, så vi tog det første der viste sig på vores vej. Roadway Inn i Hardeewill lige på grænsen til Georgia. Det var billigt 35 dollar. Da vi lukkede døren op ind til værelset blev vi ramt af en stank af sure tær og  mug. Der var mug på væggen, stikkontakten hang løs ud af væggen, men men vi blev enige om at det var billigt og kun for en nat. Da vi vågner og får øje på en kakalak på ca. 6 cm, pakkede vi og skred, ingen bad, ingen morgenmad bare væk. Vi var såmænd ikke kørt mere end ca en halv mil så lå der det ene motel efter set andet. Af skade bliver man klog men sjældent rig. Fremover tjekker vi motellet inden vi ja til værelset. Vi kørte til Savannah en gamle smuk sydstats by hvor vi fik morgenmad. Vi tog en trolley bus tur rundt i byen. Det var meget interesant og få hele byens historie. Se mere på www.historictours.com Vi så bla. Sixpence Pub, det er den fra filmen Somthing to talk about, med Julia Roberts hvor manden er hende utro og hun holder uden for Sixpence og ser det...Forrest Gump er også optaget i Savannah. Byen har haft tre store brande, men man har formået at bevare 107 af de helt gamle huse bygget i victoriansk stil. Næsten alle husene har altaner, men der er ingen døre ud til altanen, fordi de bliver beskattet af hvor mange døre huset har, så de kravler ud af vinduet. Smart ikke? Byen er meget kendt for sine mange parker, der var næsten en park på hvert gadehjørne og som sædvanlig for amerika en bunke memorial. Lige rundt middag satte vi kursen mod Florida, vi suste gennem Georgia og kørte ind i Florida ved tre tiden. Da vi kom ind i Florida skulle alle der medbragte frisk frugt kontrolleres, de er helt hysteriske med at få noget utøj med ind i staten. Vi kørte på en af de mindre veje for at se noget af naturen. Der var mange fersken plantagerne og kæmpe store heste stutterier, og når jeg siger kæmpe store er de kæmper store, det er helt enormt så stort det er. Det er også området for citrusfrugt plantager, desværre bære de ikke frugt nu, så vi kan ikke se en af de store plantagerne, det får nok chancen for længere mod syd. Nu er vi på et skønt Holiday Inn hotel i Ocala, vi har fortjent et ordentligt værelse i nat. I morgen sætter vi kursen vindere mod syd igen.

Farm land

28. august

Efter en dejlig nats søvn og en dejlig morgen mad kørte vi igen syd over. Vi valgte at køre på landevej, det minder mest om vores hovedveje, de er lidt større og man må kun køre ca. 90 km/t. På første del af ruten kørte vi gennem citrusfrugt plantagerne, der er lidt frugt på, men de er slet ikke modne, plantagerne er kæmpe store, det er nok en 8-10 miles og lige så langt øjet rækker. Vi kørte et lille stykke på en større vej hvor vi susede forbi Disney World og Legoland, vi kørte skrigende væk, alle de mennesker der frivilligt holder og står i kø i flere timer, det er ikke lige os, nej lad os komme væk. Næste del af ruten gik gennem et meget særpræget område. Det var en kombinationen af agerbrug inde midt i sump områder. Langt ude i horisonten kunne vi ane ranchen, der var køer i alle afskygninger bla. nogen som var krydset med indisk Brahaman kvæg, sort hvid broget og noget der ligner Jersey kvæg. Ude midt i landbrugs området var der store sump områder med palme områder, nærmest øer af palmer, det var meget ejendommeligt, Vi kørte 27 miles lige ud i dette område, det var fantastisk at opleve. Der var også mange ørne, de er altså bare store her over, der var også mange hvide hejre pga. sumpene, det er en majestætisk fugl. Lige med et ændre området karakter, vi kører langs en kæmpe sø, Lake Okeechobee, der er masser af kanaler ind i landbrugs området og afgrøderne er så sukkerrør, den ene sukkerrørsplantage mark efter den anden, ude i horisonten kan vi ane nogen store skorstene, da vi kommer tættere på kan vi se at det er sukker kogerier. Inde midt i sukkerørs plantagerne var der nogen kæmpe store, meget grønne marker med noget lav vækst, det viste sig at være græs der blev rullet sammen og læsset på lastbiler, sjovt at kombinerer de to ting. Efter denne helt vidunderlige tur gennem florida's landbrugs område vælger vi at hoppe en lidt større vej for at komme ud til øst kysten af Florida. Vi passere gennem et bælte af golf ressorts, det er en kæmpe industri her i solskins staten. Ved Palm Beach kører vi helt ud til, som Susanne siger "atlanterhavet. Altså atlanterhavet. Det er helt vildt hvad der ligger af Beach hoteller og kæmpe private boliger. Vi er nu landet i Lauderdale-by-the-sea på et dejligt lille motel der ligger i anden række til havet, så i morgen tidlig regner vi med at tage en morgen dukkert i altanterhavet, hvis ikke der er haj alarm. Turen forsætter syd over i morgen vores mål for de næste par dage er Key West.

Vejen til paradis

29. august

Vi er på Key West, der et stort set ingen internet dækning, så jeg uploader fra mobilen. Vi har fundet vejen til paradis. Fortsættelse følger, når vi kommer tilbage til civilisationen.

så fik vi wifi.

Dagen i går startede med et dejligt morgen bad i altanterhavet og en gratis Boyd scrup med sand fra atlanterhavet. På stranden var der nogen kvadratiske indhegninger, det var hav skildpadde redder, det var rigtig dejligt og se hvordan alle værner om denne skønne og truede art. Vi kørte mod Maiami og ankom på Ocean Boulevard Maiami Beach, det er altså det at det sker. Vi gik en dejlig tur på Miami Beach i 30 graders varme, det var skønt, for at komme tilbage til bilen gik vi på Ocean Boulevard, her fik vi lidt at drikke Susanne fik en isthe og jeg vil en Virgin Pena Colada. Vi sad i den bagende sol, det var SKØNT! Efter en dejlig formiddag i Maiami, satte vi kursen mod Key West. Det er 122 miles stortset lige ud. Vi havde sat os for at tælle alle broerne, for man kører over rigtig mange. Da vi starter ud og kører over den første bro tog naturen os med storm, det var helt ubeskriveligt smukt, en vekslen mellem palme paradisisk øer og mangrove øer. De 122 miles var en lang tur mod og gennem paradis. Derfor fik vi ikke talt broerne. I Key West finder vi et lille bitte motel med to værelser, det var lige noget for os. Vi gik ud i byen for at opleve den stemning der er, det er meget broget, der er barer med larmende musik og stille små steder. Vi fik en dejlig Mahi Mahi til aftensmad, dejligt. (Det kan Googles) Når man er på Key West skal man opleve solnedgangen, det er fantastisk smukt. Vi sad i går aftens på vores dejlige terrasse der var bygger ind i og sammen med et kæmpe Banyan tree, det var 30 grader i går aftes kl. 22 det er altså bare skønt.

30. august

Efter en nats god søvn var vi klar til at indtage Key West, vi gik ud til USA's sydligste punk, det var nu ikke noget særligt, men det er lidt sjovt at have været der. Her efter gik vi til Hemmingway' s hus, det var rigtig interesant at se. Han var meget glad for katte og museet har videre ført hans pasion for katte, der var 45 katte, de var over alt, det sjoveste var at der er katte med seks tær, det ser helt forkert ud. Efter en dejlig formiddag i byen satte vi kursen nord over, 122 miles tilbage til fastlandet. 

Vi besluttede at køre tværs gennem Everglades, det var ca. 60 miles lige ud(tamiami trail) gennem en fantastisk natur, Everglades skal opleves, det kan ikke beskrives, det er helt fantastisk. Vi så et sjovt skilt: Panther crosing zone. Desværre så vi ikke nogen. Vi er nu i Everglade City hvad dagen i morgen bringer ved vi ikke, men det skal nok blive spændende.

See you later alligator

31. august

Dagen i dag startede med en air boat tur i Everglades. Det var FANTASTISK. Vi så perlemors guramier på 25-30 cm, Zebra fisk i alle størrelser, de største var ca. 10-15 cm. Det var helt vildt at opleve dem i deres naturlige habitat. Fantastisk mangrove og selvfølgelig alligatorer på helt tæt hold. Vi så en hun med rede og unger, hun væsede voldsom da vi kom tæt på, Bill vores guide var født og opvokset i netop dette område, han har været guide i 4 år, så han vidste lige hvor alt det spændende var. Fugleliv, maller på 30-40 cm, natur der fuldstændig tog os med storm. Helt høje af denne enorme oplevelse, der vil stå meget meget længe i erindringer drog vi nord over igen. Hvor hen vidste vi ikke rigtig, bare nord over, målet er Memphis, men hvornår det bliver ved vi ikke helt. Vi hoppede på den store hayway og huggede  ca. 120 miles af. Efter den køretur blev vi enige om at tage ud til kysten, til noget der hedder Aripeka Beach, vi ville meget gerne bade i den meksikanske golf. Vi blev slemt overrasket for det var ikke ander en mangrove og lystfisker mekka, for dem sikkert paradis, men øv øv. Det var dog ikke helt spildt at køre den vej, naturen er helt fantastisk og det er bjørne område, desværre så vi ikke nogen. Vi var ikke langt fra Crystal River, jeg vidste at der var masse af motelle, det er nemlig Manatee område. Igen blev vi skuffet, det er Laouber weekend, det er lidt ligesom vores 1. Maj, så alt var optaget. Vi blev henvist til Lecanto lidt uden for Crystal River, her fandt vi et dejligt Hollyday Inn. 

Halv vejs til Memphis

1. september På opfordring fra en trofast læser, er der nu dato på alle siderne.

Dagen startede med en dejlig gang træning. En telefon samtale med Frede, facetime med Gustav og Skype med Frederik, dejligt. Dagen i dag er stortset blevet brugt på landevejen. Vi har kørt i et meget vekslede landskab og miljø. Hovedsagelig i landbrugs områder og skov, meget skov. Landbruget var mest kvægdrift, og jordnødder, alt fra små bitte rønner til kæmpe store mondæne rances. Vi har set, måske ikke verdens største mark vandingsanlæg, men næsten, det største vi så har været ca. 6-700 meter langt, det blev opladet ved hjælp af sol energi, det var meget specielt. Lige da vi kørte ind i Gerogia var der nogen kæmpe plantager med pecan træer, det var enormt stort og meget smukt. Vi er kørt gennem spøgelsets byer hvor alt var forladt og forfalden til bitte små byer med 7 huse, en tankstation og en kirke. Der er kirker overalt, der er mega mange kirker, selv den mindste lille flække har op til flere kirker, det er godt det ikke lige er der vores hoved interesse ligger, for så var vi ikke nået mange mil på nuværende tidspunkt. Byer der var meget smukke og meget fattige områder. Vi er bla. kørt gennem Havanna. Vi havde planlagt at overnatte i Blakely, men der var ikke meget andet end en liquor store og nogen meget usle moteller, så når nu alle siger vi skal passe på os selv og hinanden valgte vi den sikre løsning og kørte til Dothan, som er en større by med pæne moteller, men ingen liquer store, det er søndag og vi er kommet ind i Alabama og der kan man ikke købe hverken vin eller øl om søndagen...... Uha det tegnede ikke godt. Som det siges: En sømand er aldrig rådvild. Vi fandt en international restaurant hvor vi kunne få øl til maden, og fræk som jeg er, spurgte jeg om vi kunne købe en flaske vin med. Det kunne vi, så nu er vores aften reddet. Til alles orientering er vi nu rykket en tidszoner og er nu 7 timer bagud, altså når klokken er 12 middag her er den 7 aften i Danmark.

Vi har det godt, send flere penge! Tværs gennem Alabama

2. September

I dag har vi kørt 665 km. tværs gennem Alabama. Susanne siger at det altid regner i Alabama, da hun og Carl Frederik var her kørte de gennem Alabama og det regnede konstant. Da vi stod op var det overskyet og det var KOLD! 21 grader uha. Vi var tidlig ude af røret og på farten. Fra at have kørt i meget fladt terræn og snor lige veje i Florida og Georgia skal jeg lige love for at det ændrede sig i Alabama. Vi er kørt op af bjerg, ned af bjerg og rundt i lange kurver og gennem en storslået natur.  Appalachian Mountains strækker sig fra New Foundland til Alabama, bjerkæden er 2400 km lang mellem 160 og 480 km bred og går op i 910 meters højde. Vi kørte tværs over denne storslåede natur, der rummer kæmpe skove, masser af ørne fugle og desværre også en masse død dyr på vejene. Bæltedyr, hjorte, vaskebjørne og store rovfugle. De store rovfugle er helt vildt fascinerede, de bliver selvfølgelig også kørt ned når de flyver ned for at tage de død dyr på vejen. Klippe formationer der er fantastisk smukke og bakker med store og små træer, alt fra eg, bøg og nogen imponerende graner. Granerne er store og smukke, de små fis træer vi har hjemme er jo nærmest pyntegrønt i forhold til de store flotte graner der er her. Vi kørte i gråvejr, snuske regn og byger, lavt hængende skyer og tåge og kun ca. 21 grader. Vi krydsede grænsen til Mississippi ved tre tiden og kørte ind på et velkomst center for at få et kort over staten. Vi var ikke kørt mange mil ind i Mississippi før skyerne forsvandt, solen skinnende og temperaturen steg til 33-34 grader. Der må altså hænge en vejr forbandelse over Alabama når Susanne er der. Vi er nu lige uden for Memphis i Olive Branch. Vi har i alle stater og alle dagene set nogen kæmpe store campere, nærmest på størrelse med en bus. Efter sig har de deres bil på slæb. Jeg har virkelig undrer mig over det, for mig bekendt må man ikke trække en bil med automatgear, jeg må ved lejlighed spørge nogen af dem hvordan det kan lade sig gøre. I morgen venter Graceland, et besøg hos kongen over alle, kongen af rock'n' roll, jeg glæder mig helt vildt, tænk at jeg skulle opleve at besøge Graceland. Kan det blive bedere?

Graceland

3. September

Elvis lever. Jeg har altid rystet på hovedet af dem der påstod at Elvis lever, men efter at have været på Graceland siger jeg også: Elvis lever! 

Oplevelsen i dag var stor, overvældende, fantastisk, smuk, en for livet oplevelse. Jeg måtte ty til lommetørklæderne, det var meget følelsesladet at besøge Graceland. Vi kom i en lille bus og blev kørt op til huset, da vi kører gennem porten spiller de: Welcome to my home, der bliver fortalt lidt om hvornår han købte huset, da bussen holder foran hoveddøren afslutter de hans sang hvor han synger: and I will wait there for you. Spørg lige om Fru Hansen fik en klump i halsen og en tåre i øjenkrogen. Sentimentalt pladder, men det var en dejlig følelse. At være på Graceland, gå rundt der hvor han kongen af rock'n' roll har levet, sovet, produceret musik og døde, ja det var en oplevelse for Livet. Alle var meget stille, der var en stemning som ikke kan beskrives. Det var stort at opleve hans liv i billeder, sang og fortællinger fra ham selv, Priscilla og Lisa Marie. Alle de skønne billeder, kostumer, film klip og alle hans sølv, guld og platin plader har gjort et dybt indtryk på mig.

Kæmpe stor tak til Kaia, Mads og Frederik, samt alle jer andre der har det muligt for mig at opleve dette.

Arkansas og Missisippi

3. September

Efter Graceland gik turen til vest Memphis og over Missisippi, vi nynnede Old man River. Vi kørte ind i Arkansas for at køre langs med floden. Vi kørte af nogen meget små veje langt ude på landet. Det var mest majs og jordnødde marker. Pludselig stopper trafikken, det ver et syn for guder. 5 kæmpe store John Deere 9770 mejetærskere, to kæmper traktorer med vogne og en afviser bil. Det var et flot syn. De har nogen meget specielle tærskere her over John Deere 9910 den bruger de når de høster grits, det er en gammel amerikansk majs art. De spiser det som grød om morgene, jeg har smagt det og det er ikke lige min livret. Efter en skøn tur af små veje og små byer, såvel fattige som rige, små gårde og kæmpe farme kørte vi atter ind i Missisippi. Nogen steder er landbruget grotesk stort, det er nærmest entreprenør maskiner der kører på markerne, det ser fuldstændig vildt ud. En helt vidunderlig tur langs med floden ender i dag i Greenville. Vores mål er New Orleans, hvornår vi lander der ved vi ikke, vi nyder turen gennem landbrugs områder og glæder os til plantagerne længere syd på.

Ud i det "blå" nok mere grønne

4. September

Vi var tidlig på færde og igang. Vi valgte at at køre væk fra de store veje, langt, langt, langt ud på landet. Det vidste sig at være en rigtig god beslutning. Vi kørte ad meget små veje langs nogen helt vidunderlige bomuldsmarker, ind i mellem også soja og majs marker. Vi har virkelig oplevet landbruget. De høster lige for øjeblikket, så vi har set nogen landbrugs maskiner som slet ikke ligner dem vi har vi har hjemme, det var meget interesant at se. Medens vi kørte og betragtede nogen skønne bomulds marker, kom der pludselig en flyver lige hen over vore hoveder, vi fik noget af et chok. Det viste sig at han sprøjtede. Det var også nogen pænt store marker lige der. Vi har set nogen små landbrug, noget der mest af alt minder om det vi har der hjemme. Vi har set rigtig store landbrug også, det har været sjovt og se dem i aktion. Temperaturene har været pænt høj i dag, 93F (33,9C) så vi har været heldige og se en del små hvirvelvinde over markerne. Vi har kørt i et floddelta område, langs med Mississippi, det er meget fladt og utroligt frugtbart. I delta området ligger der et meget stort natur reservat område, det valgte vi at køre ind i. På et tidspunkt var vi faktisk overbevidst om at vi var faret vild. Kompasset i bilen viste syd, og det er jo den retning vi skal i, så vi tænkte" lad os fortsætte denne skønne tur" Det viste sig at vi kom ud på ud på den vej vi skulle. Vi var slet ikke faret vild og vi udbrød begge i munden på hinanden. Øv! Vores mål var Natchez, så vi måtte kører væk fra delta området, der var heldigvis mulighed for at kører gennem en stats skov, det er et meget langt områder der strækker sig helt fra Jackson til Natchez. Igen valgte vi at køre væk fra de store veje. Man havde mulighed for at se både bjørne og pantere i denne skov. Desværre så vi ikke nogen, men til gengæld så vi nogen fantastisk smukke rovfugle i vejkanten, som åd af et ådsel, det var meget facinerende. Området ind mod Natchez var meget kuperet. Det var noget helt andet at kører i end det flade landbrugs land. Skovene var helt vildt flotte. På nogen af træerne var der nogen underlige spindelvæv, meget store spindelvæv. Vi besluttede for at stoppe op og undersøge det nærmere. Det var nogen spinere, som lægger deres æg i nogen enorme spin, de var fyldt med larver der kravlede rundt inden i, vildt fascinerende. Klokken var rundt to da vi ankom til Natchez, vi fandt et turist kontor, hvor vi kunne få de oplysninger vi havde brug for. Byen er kendt for sine store plantage huse. Lige over for turistkontoret lå Holiday Inn, så det snuppede vi. Hurtigt ind med vores pakkenelikker og afsted igen. Vi kørte lidt i og omring byen, bla. ned til flodbreden af Mississippi. Det var helt fantastisk at stå der, lige ned til denne historie omspændte flod. Lidt nede af floden lå en hjuldampel og lige overfor lå der en masse flodpramme klar til afskibning. Meget smukt! Vi besøgte et af de store huse. Stanton Hall, det var nøjagtig som at træde ind i " Borte med blæsten" Meget fascinerende. Vi kunne lige se det hele for os. Fine damer i store kjoler, slaverne, hestevogne og parken omkring, det var en meget stor oplevelse. Klokken var efterhånden blevet 16.30 og vi skulle finde et sted at købe vores aftensmad, øl og vin. Mad og øl var ikke noget problem, det kunne nemt købes alle steder, men vin det var straks sværerE. Vi var i flere forskellige forretninger, det var faktisk ved at være helt pinligt. Endelig i en tobaksforretning, de sælger også nogen gange vin, var der to søde damer, som hjalp os. Vi skulle såmænd over Mississippi og ind i Luisiana for at finde en Liquor Store. Det var ikke kun vores frustration der var steget, det var temperaturen også, da vi krydser broen til Luisiana stod termometret på 100F(37,8) Det er varmt, kan vi hilse og sige. Vel tilbage på vores hotel, sad vi ved poolen i 99F(37,2) og nød vores dejlige kolde øl. Det er blevet en tradition, når vi i hus, skal vi vores øl. Det har været en dejlig dag!

New Orleans

5. September Det ville have været Carl Frederiks fødselsdag i dag.

I dag er vi kørt til New Orleans, ikke rigtig nogen svink ærinder. Vi har flere gang talt om at der generelt, ikke er ret mange dyr i luften, for vores frontrude er pænt ren. Det ændrede sig med et slag i dag. Lige pludselig var der enormt mange dyr i luften, der gik ikke mange minutter før vi havde svært ved at se ud af frontruden. Vi kørte ind på en tankstation for at få vasket ruden. Der var de i tusinde vis, disse dyr. Lovebugs, de er i familie med martsfluen. De kommer nu på denne tid og forbliver i to til tre uger. De er hovedsagelig i området nær den meksikanske golf og er en årligt tilbage vendende plage. Der var også helt vildt mange af dem. 

Vi ankom til vores hotel ved to tiden, det ligger i the French Quarter. Vi blev tjekket ind og afsted ud i byen. Her er gudskelov ingen Lovebugs. Vi gik ned til floden og langs med riverwalken. Vi gik op i byen igen, den er meget smuk med klasiske huse her fra området. Lige pludselig var vi på Bourbon Steet, en skøn gade med let påklædte damer, dejlige jazz huse og en skøn atmosfære. Vi fandt The Old Traditionel Garden, hvor der blev spillet helt traditionel jazz. Der måtte vi da ind og have vores øl, det var skønt at sidde der i varmen og lytte til skøn jazz og nyde en kold lokal øl. I aften drager vi ud og gør New Orleans usikker.

Fra i morgen fortsætter fortællingerne op: Turen forsat 1